Гюнер ШЮКРИ
С пожелание за успешно представяне на предстоящите президентски избори на 6 ноември общинската организация на ДПС в Ардино даде старт на предизборната си кампания в подкрепа на кандидат - президентската двойка Пламен Орешарски - Данаил Папазов.
В залата на общината се проведе разширеното заседание на общинския съвет на ДПС. На него присъстваха областният лидер на ДПС инж.Изет Шабан, кметът на общината Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, лидерът на Младежкото ДПС Левент Джебеджи. Председателите на местните съвети и кметовете на кметства заявиха, че структурите на Движението са единни и сплотени, няма отлив на избиратели в други политически субекти. „Обстановката е спокойна. Мобилизирани сме за предстоящите избори", споделиха те.
Областният лидер на Движението за права и свободи инж. Изет Шабан заяви, че залогът на предстоящите президентски избори е много голям. Той отбеляза, че бъдещият президент трябва да бъде надпартийна личност. Пламен Орешарски е най-подготвеният кандидат измежду всички останали кандидати за президент. Той е убеден и доказал се демократ. Винаги се е борил за правата и свободите на гражданите.
В словото си кметът на общината Ресми Мурад каза, че с подкрепата си към Пламен Орешарски ДПС още веднъж показва, че е предвидима и последователна партия със своите действия. Той подчерта, че няма по-подходящ кандидат за президент от Орешарски за избирателите от ДПС.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/10/16 18:52

    Политическото общество е вече минало
    Две и половина десетилетия криминалния преход доказа, че политическите партии са отживелица. В България няма обособени класи, за да има и партии. Онези, които притежават богатствата, не са класа, а криминалния контингент, който заграби държавата. Така че съществуването на отделните партии не само не реализира нужния плурализъм в демократичното общество, но и нямат основание да го правят. Затова и партиите в България не са ориентирани идеологически, а материално грабителски . От друга страна партийното общество създава и антагонизъм, защото разделението на обществото на партии, неминуемо противопоставя властимащите на лишените от власт. Това противоречи на порасналата етичност на съвременния човек. Той не може да възприеме за нормално облагодетелстването на едната част от обществото за сметка на другата. А такава несправедливост поражда само политически разделеното общество.
    Как ще се осъществи представителността на народа в ръководните му институции, без партиите? И как ще се осъществи демократичния плурализъм ако няма обществени формации, които да отразяват в широк спектър волята на народа? Много просто! Това няма да се осъществява на политически принцип от псевдоелита, представляващ формално някаква партия, а на професионален принцип. Всяка гилдия/професионален бранш/ в общината ще излъчва свой представител/общински съветник/, който ще защитава нейните интереси. Неизпълнил обещанията в срок, всеки член на гилдията може да го отзове и насрочи нови вътрешни избори, БЕЗ участието на БИВШИЯ ИЗБРАНИК И НЕГОВИЯ ЕЛЕКТОРАТ! Изборите ще бъдат ЯВНИ и всеки ще носи СОЛИДАРНА отговорност за своя избор!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/10/16 18:52

    НЕпостигнали вътрешно споразумение за коректно отношение към изборния процес, за да си изберат нов общински съветник, гилдията се ЛИШАВА от свой представител във властта - няма кой да защитава нейните интереси! На изборен принцип ще бъдат ВСИЧКИ ръководства на ВСИЧКИ професионални браншове: учители, медици, полиция, земеделски стопани, животновъди, строители, търговци... ! Общинарите ще избират свое ръководство : кмет и неговите заместници и службите. Всеки колектив ще избира своето ръководство! Така всеки ръководител ще има своя авторитет! Общинарите ще излъчат и човека, изявил се професионално в своето поприще, който ще я представя на по-висша инстанция в окръжния град, а там по-нагоре ще се избира депутата в парламента. Такива принципи не само ще променят изборите, но ще дадат и възможност на кадърните да растат, не както партийните кариеристи протежирани от партията си! И най- важното в случая е професионалното ориентиране на обществото. Човек, който има амбицията да се развива в своето професионално поприще, ще има шанса да се реализира и като по-мащабен ръководител. Тогава всеки министър и заместниците му ще са хора от бранша, утвърдени и популярни. Тогава няма да има нужда някакъв премиер-пожарникар като „на пожар” да си търси министри по кръстовища и по паланки. Министърът ще бъде избиран от лобито във виртуалния Парламент. Той ще бъде един от тях. А министрите сами ще си избират премиера. Мислите ли, че това ще бъде трудно? Нищо подобно! Креативните личности имат други ценности, друг морал, друг манталитет. На тях им е чужда далаверата и пазарлъците на професионалните мошеници - партийците. Затова властта ще бъде абсолютно прозрачна. Такава изборна система ще лиши Айшето от 50-то лева за своя глас, но ще й даде справедливо общество, където сама ще си печели парите. И изборният туризъм ще престане, защото онези, които имат възможността да живеят в България ще я предпочетат пред всички останали държави. Децата ни ще се върнат в Родината и ще я обновят. Ще се върнат от един свят, където единствената движеща сила е алчността на капиталиста. Където добродетелите са парите, а човешките взаимоотношения зависят от банковите авоари.
    Справедливостта в обществото е гарант за бърз възход, за творческа изява, за здраве и щастие. Това е най-изявената форма на демокрация. Това е най-убедителния път към прогрес. Това е бъдещето ни. И никой не може да ни го отнеме. Затова, застанете против всичките партии и техните политици на криминалния преход! Това е единствения цивилизован път да лишим статуквото от власт - да ги компроментираме. Властта принадлежи на специалистите с гражданска съвест и патриотичен дух! Политическите партии са вече минало. Политиците – на бунището!

    ОтговорИзтриване
  3. прост и тъп25/10/16 13:46

    До:24/10/16 18:52

    между другото не ме бърка кой ще е на власт за разлика от теб...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.