Десетки преминаха границата, върнаха обвинението на прокуратурата

Делото „Каналджии вкарват иракчани в Родопите” не успя да тръгне. Окръжният съд в Кърджали потвърди разпореждането на районните магистрати, с което бе прекратено съдебното производство срещу тримата, задържани по обвинение в трафик на хора. То бе върнато на прокуратурата в Момчилград за отстраняване на допуснати процесуални нарушения, разкриха за 24rodopi.com отлично запознати.
Държавното обвинение поиска да изправи трима пред съда по обвинение в каналджийство. Е.Р.,  В. К. и А. Р. били задържани от патрул на Гранична полиция в района на кирковското село Лозенградци и по  пътя за „Маказа” на 30 юли м.г. В бус „Ситроен”, управляван от Е. Р. пътували 11 иракчани на възраст под 18 години. В. К. и А. Р. пътували по пътя към граничния пункт с лек автомобил „Пежо”.
„Фактическата обстановка в обвинителния акт е описана изключително лаконично и неясно. В него липсва описание на данни и факти, от които да се установява, че въпросните чужденци пребивават в страната в нарушение на закона. Налице е липса на факти относно престъплението, извършено и от тримата обвиняеми, като няма никакви данни за времето, мястото и начина му на извършване. От описаните факти се установявало, че обвиняемият Е. Р. е превозвал в управлявания от него автомобил 11 лица чужди граждани, но липсва каквато и да е фактология защо прокурорът е приел, че и другите двама подсъдими имат съпричастност към този превоз, при положение, че те при проверката са се намирали в различен автомобил. Нямало и една дума по въпроса защо това превозване е противозаконно. В обвинителния акт било описано, че Е. Р. е бил спрян в района на местност край село Кирково, от което за съда не ставало ясно защо прокурорът обвинява и тримата дейци за извършено престъпление в землището на село Лозенградци и по републиканския път Е- 85 в посока ГКПП-„Маказа”, мотивират решението си окръжните магистрати.
Припомняме, че 11-те деца бяха върнати на граничните власти в Гърция. Един от тримата обвинени в каналджийство пък има строителна фирма в София.
Дни преди да бъдат задържани, в района на Лозенградци бяха установени други 29 иракски граждани.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/3/17 10:26

    голями раследващи в гранична голяма прокуратура хахахахаха

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/3/17 10:29

    Гранична полиция ги е хванала на местопрустъпления, предадени били на прокурора, но прокурора тъй като е от Родопите ясно е че обича ЧОРБА .изял чорбата със сигурност и може би от тези тримата и му е станало кофти да ги обвини в престъплението.затова умишлено минал на кратко с обвинението за да не бъдат съдени..Ако беше държавата на Ердоган законораздаваща Турция на този прокурор щеше да му бъде повдигнато обвинение или разследване и щяха да му бъдат зададени следните въпроси:
    Кой и къде и колко ЧОРБА ти даде и къде ги укри.
    След което следва закона без да има пропуски в обвинението срещу обвиняемия. И прокурорчето ако преди туй успее да избяга в Гърция или Аламанията има поне шанс още няколко месеца да е на свобода.. Но винаги накрая е фатално за тях и свършва в Силиври хаписхането така както скоро стана и за кърджалийци които може би града ще ги види след години като пенсионери а не като вървялки и далавераджии

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/3/17 18:47

    до 10:29
    Вижда се, че освен, че си специалист по чорбата си също и с висше юридическо образование и имаш опит в тези неща. Лъха професионализъм от твоя коментар. Достоен си както да раздаваш чорба, така и да правораздаваш

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.