Такса „Смет“ в Кърджали скача по вина на екоминистерството, твърди кметът

Не е редно назначен на пост да търси сметка на избран от народа!
Тези думи, изречени от кмета на Кърджали инж. Хасан Азис по адрес на областния управител Никола Чанев, ще бъдат най-коментирани от всичко казано по време на 120-минутното обществено обсъждане на план-сметката за дейностите по управление на отпадъците и определяне размера на таксата за битови отпадъци за 2018 г., както и на проекта за изменение и допълнение на Наредбата за определяне на местните данъци на територията на Община Кърджали.
Интересът на гражданите към проявата в Бизнесинкубатора беше слаб, в залата присъстваха предимно общински съветници, кметове на населени места, активисти на партии. Най-активни в залата на Бизнесинкубатора бяха общинските съветници от опозицията Божидар Стоянов от БСП и Радослав Милев от Реформаторския блок. От присъстващите граждани силно впечатление направи аргументираният коментар на бившия шеф на Данъчното Красимир Янев относно предстоящото вдигане на увеличение на такса „Смет“. 
Както вече 24rodopi.com писа, няма нито едно писмено предложение от граждани в Община Кърджали относно предстоящото увеличение на местните данъци и такси.
Думите на кмета бяха във връзка с брифинг на областния управител Никола Чанев по повод намеренията на Община Кърджали да вдигне размера на налозите. Според Хасан Азис, областният управител е сгрешил.
По време на обсъждането кметът изнесе данни за държавната субсидия за капиталовите разходи. При управлението на ДПС те са били три пъти по-големи, отколкото при това на ГЕРБ. Кметът подчерта, че се налага увеличение на такса „смет”, защото по вина на екоминистерството не е завършено депото за твърди битови отпадъци и това води до задължителни отчисления за РИОСВ-Хасково, които следващата година ще бъдат в размер от 900 000 лева.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/11/17 08:51

    А този който го е назначил не е ли избран от народа
    Мисля че няма да скриете коментара
    Понеже сте спонсорирани от общината , но пък и видяхте на къде духа вятъра
    Лек ден

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/11/17 09:40

    Куку-руку вафла чудо, нищо полезно не се прави и не се иска да се прави. Ако искате може много да направите, но нали ще управлявате народа с промит мозък, пропадналия, но не можеш нищо друго осве да се оплаква...
    Спи народе спи...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/11/17 09:58

    Питаш ли се хасане...тия хора с тия заплати от работодатели поробители как ще се плаща...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/11/17 10:09

    Е, най- после някой да му каже истината в очите на това момче.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/11/17 10:33

    Напротив, редно е да търси сметка, тъй като това му е работата

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/11/17 11:20

    V kj izbori nqma ,I ti si na posta zastoto si ot dps ,ne sa glasuvali za kacestva

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/11/17 11:22

    На 08:51 ! Този който е назначил Чанев, не е избран от народа! Неможе 17% от гласовете подадени за ГЕРБ да представляват НАРОДА! Народът е останалите 83% ,които не са гласували за тази бандитска партия... Точно тези 83% ще вземат главите и на Борисов, и на Чанев и на всички останали гербаджийски крадци на предстоящите предсрочни Парламентарни избори!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/11/17 14:43

    Чанев разбира от данъци много по-добре от всички "набутани" незнайно как по държавни и общински службички.
    Мисля, че няма да скриете този коментар и ще го публикувате!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/11/17 14:45

    11,22 Аз съм безпартиен, но се дразня от такова безочие. Бандитска и крадлива партия!!? Явно амнезия си хванал и не помниш КОЙ говореше за "обръчите от фирми" , КОЙ говореше, че "разпределял порциите в държавата", КОЙ беше консултирал строежа на безсмисления "паметник" Цанков камък. ТЕ не крадели, а фирмите им ги давали, но пък фирмите са нашите. ....

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен30/11/17 21:11

    Кметът да се аргументира от каква сума отчисленията скачат на 900 хиляди. Тази разлика разделена на 150 хиляди жители за областта колко прави? и какъв ще е процентът на увеличение? Да не се окаже, че се отнася за някакви си жълти стотинки.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.