Колкото по-малко дни остават до Новогодишната трапеза, толкова устремено нагоре вървят цените на свободните живите пуйки в Ардинско.
„Всеизвестно е, че най-вкусните телета и пуйки в Родопите са в Ардинско. Малко останаха жителите на общината, които отглеждат пуйки, затова е цените скачат“, поясняват търговците.
„Всяка година отглеждам няколко фитки. Много е трудно е да се грижиш за тях, и  фуражът е много скъп. Преди няколко дни заколих мъжкия пуяк и напълних в буркани. Тежеше 16 килограма, като агне беше“, казва 65-годишната Емине Дурмуш от Млечино. Тя уточни, че тази година килото на пуйките върви по 10 лева, но няма намерение да ги продава.
Гюнер ШЮКРИ

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/12/17 21:12

    Тук фотографа пак е направил грешка-на снимката трябваше да го има и кмета на Ардино! Как може без него...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/12/17 23:33

    Селски фантазии - 100 лева пуйка... Абе аланкоолу за тия пари половин теле ще купиш. Най вкусните били в Ардинско... Че те доскоро за мисир не бяха чували!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/12/17 13:12

    Тези пари дайте ги на човек в нужда.някой комшия познат.в трудно положение нямате ли.да си вземе брашно.олио захар.фасул.да си вземеи илач ако е болен.та и вие да спите спокойно и с съвест.че сте направили добро.в тоз свят.хора нека се помагаме в тоз свят.и да се разпределят правилно изкараните пари.а не за щяло и нещяло.не живеем само на нова година
    А 364-дена след това(((

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/12/17 20:04

    Абе аланкол6, ти къде си видял теле да се продава за 200 лв. То да не расте в градината на дървото

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/12/17 20:43

    Е да ама пуйката се изяжда с перата за късмет

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.