Първите рекорди за дължина на колоните от чакащи автомобили за преминаване в Гърция и за времетраене на престоя на ГКПП „Маказа“ за 2018-та ще станат факт на 15 и 16 юни. След края на учебната година, започва голямото румънско пътуване за курортите в Гърция. Десетки хиляди румънски автомобили ще преминат през Кърджали от днес до 17 юни.
Значително увеличение на трафика през българо-гръцката граница се очаква през периода 14-17 юни, предупреждават от Регионалната дирекция на Гранична полиция (РДГП) в Смолян. Това се дължи най-вече на началото на активния туристически сезон за румънските граждани, съобщиха от МВР.
Анализът на данните от предходни години сочи, че завишената интензивност на пътникопотока ще засегне най-вече ГКПП „Маказа“. Очакванията за този пункт са увеличение на автомобилите с два пъти, а на пътниците с три пъти.
Ръководството на РДГП  е предприело необходимите мерки за осигуряване на граничните проверки и своевременната обработка на преминаващите граждани, но поради ограничената инфраструктура на ГКПП Маказа е възможно да се образуват колони от автомобили.
Главна дирекция „Гранична полиция“ препоръчва на пътуващите за Гърция да използват и другите пунктове на българо-гръцката граница – край Златоград и Ивайловград.
Пътят през „Маказа“ се използва и от изселниците, които пътуват от Турция за Кърджалийско за започващия празник Рамазан Байрам.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/6/18 08:14

    Да се вземат незабани мерки на пункта Маказа. Голяма простотия вилнее от страна на полицаите и митничарите. назначиха цялата налична помашка простотия от кирковския регион.държат се като пълни простаци и невежи облечени във влъст си въобразиха че наистина са нещо като ..... виж им речника обноските държанието и т.н. отврати

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/6/18 11:38

    Шапкарите на Маказа не правят никаква промяна в работата си, че да увеличат пропускането. Румънците един път са регистрирани на Русе, достатъчно е, може само визуално по личните им карти. Ама не, трябва шаокараки гърч!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.