Празничната вечеря „ифтар“ събра в Черноочене над 320 души от общинския център и периферни населени места. Благотворителната инициатива бе организирана от Общинският съвет на ДПС по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.
Вярващите първо се стекоха на вечерна молитва в централната джамия на Черноочене. Видимо доволни, имаминът на централната джамия в село Черноочене Шабан Мюслюм  и местните духовници коментираха, че религиозния храм се е напълнил като за празнична молитва по време на Рамазан Байрам.
Сред гостите уважили благотворителната вечеря бяха лидерът на Областният съвет на Движението за права и свободи - Кърджали Изет Шабан, Председателят на Общински съвет-Черноочене и общински лидер на ДПС Бедрие Газиюмер, Кметът на Община Черноочене Айдън Осман, бившият главен мюфтия Фикри Сали, общински съветници, кметове на населени места и други гости.
Бившият главен мюфтия Фикри Сали отправи благодарствена трапезна молитва. Трябва да сме добри помежду си, да сме милосърдни към бедните, гладните, страдащите хора и към ближния, отбеляза духовникът. Той пожела на присъстващите да бъдат миролюбиви, сплотени и толерантни във взаимоотношенията помежду си.
Постите са едно от 5-те основни задължения на мюсюлманина, който трябва цял месец да внимава да не прави никакви грехове – да не поглежда съзнателно нищо осъдително, да не говори нищо лошо, да не слуша нищо лошо и да не върши нищо грешно, а и в никакъв случай да не прелюбодейства, подчертаха духовниците
Кметът на Община Черноочене Айдън Осман сподели, че и тази година са спазили традицията да дадат вечеря за хаир по време на Рамазана. Той изрази своето уважение към присъстващите. Благодари на всички, които са били ангажирани с подготовката на мероприятието.
Исмет Исмаил

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.