24rodopi.com/Общество

„Или махане на машините, или отмяна на изборите!".

Това обяви съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски по повод скандала, който взриви парламента с изнесения доклад на ДАНС, в който се твърди, че зам.-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е копирал кода на машините за гласуване.

„Днес темата е открадването на изборите. Чакаме реакцията след малко на правителството и компетентните органи. Ако няма разграничаване от тези лица, логично, че търпението ни към правителството ще свърши“, допълни Пеевски.

„Днес стана ясно как се фалшифицират резултатите от гласуването с машини на изборите. При това се фалшифицират от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Днес в официален доклад на ДАНС бе оповестено, че на 25 октомври, преди два дни, заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов, в нарушение на всички закони, е повторил цялата процедура по генериране на кода, който подсигурява сигурността на машините, записал го е с телефона си, след което си го е свалил на флашка и го е отнесъл със себе си. Цялото това престъпление е било заснето от охранителните камери на залата. И това вече е доказателство, че изборите в България се фалшифицират. Фалшифицират се от ПП-ДБ. В момента всеки един от ПП-ДБ, може да притежава този код и всяка една машина може да бъде манипулирана във всеки един момент, независимо в коя точка на страната се намира. 

Това е държавен преврат. 

Спомняте ли си какво казаха същите тези в онзи запис. Ето това е онази „ала-бала“. Ето как, по техни думи, цитирам : „Изгърмяхме един проект на Слави и откраднахме един бутон“. Ето така те печелят избори. Ето така управляват в момента – с измама. Пак повтарям, това е държавен преврат и престъпление срещу националната сигурност. Този Михаил Стойнов трябва да бъде арестуван незабавно. Освен него, трябва да бъдат арестувани Кирил Петков, Асен Василев и всички, които са знаели за тази схема. Машините трябва да бъдат премахнати от изборите след два дни, защото всеки, който ще гласува на машина, няма да знае къде всъщност отива неговият глас. Призовавам незабавно Главния прокурор да се самосезира по случая. МВР да арестува виновните. Президентът Радев да свика незабавно Консултативния съвет по национална сигурност. ЦИК да премахне машините от изборния процес в неделя, защото са компрометирани. Тези хора не бива да се доближават повече до власт. Единственото, до което трябва да се доближават, е слушалката в стаята за свиждане в затвора. Оставка! Съд! И затвор!“, пък написа на страницата си във Фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/10/23 14:21

    Само с кода и от разстояние
    Не може да направи нищо!!!!
    Излишен шум за нищо

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/10/23 15:18

    Като ни отчитат тока и водата дистанционно тогава да не ги плащаме ли?Смешници!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/10/23 15:43

    Тя каква стана сега . Цирк в цирка . Чакайте честни и демократични избори след два дни .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/10/23 16:59

    Моля някой да обясни на съвокупния български народ какво точно е свалено. Направете си труда да видите какво точно означава хаш код. Този код, ако разбира се става дума за него, е генериран на база файлът или файловете, които са записани на машината. Ако дори един единствен бит или символ е сменен от тези файлове, хекодът просто ще бъде променен. И ако новият код не съвпада със стария, това е очевадно доказателство, че софтуерът на машините е маниполиран

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/10/23 21:29

      Самунчо от маалата тръгнал да обяснява, нещо което не разбира.
      1. Тези машини не работят в интернет и не са свързани безжично. Така че, те не могат да бъдат „хакнати“ от хакери отвън.
      2. Машините могат да бъдат само „манипулирани“ (ако това е възможно) с физически достъп до хардуера на машината, но тъй като тези машини винаги се пазят под висока степен на защита, никой освен Централната избирателната комисия няма достъп до тях. Всеки достъп става само в присъствието на представителите на всички партии.
      3. Следователно, за манипулиране на електронна машина за гласуване, човек трябва да има достъп до нейното устройство, шансовете за което са почти нищожни.
      4. Освен това, за да има въздействие върху резултата от изборите, човек ще трябва да има достъп до много голям брой машини, което отново не е възможно.
      5. Също така, операционната програма на контролера на машината за гласуване е гравирана перманентно със силиций от производителите. Тази програма не може да бъде променяна, след като уредът е произведен, дори от производителя.

      Изтриване
    2. Анонимен28/10/23 00:18

      С този ХЕШ код, който е бил публично показан на 23 октомври и го има разпечатан на всяка секция НЕ може да се манипулира машината. ФАКТ. Как ще манипулират през машините принтирана хартия, която се брои на ръка? Машините са всъщност просто „електронни помощници на гласоподавателите“, те отпечатват бюлетината, така че гласоподавателят да може да види, че е попълнена правилно. След това машинната бюлетина се поставя с всички останали хартиени бюлетини и се брои.

      Изтриване
  5. Анонимен27/10/23 17:25

    Sad za vinovnite,svoboda na naroda.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/10/23 18:37

    hhhhhhhhhhhhahahah haaaaaaahaha haaaaaa haaa haha hah ha

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/10/23 19:21

    Щом има машинки за гласуване
    Не може да се очаква реални избори

    ОтговорИзтриване
  8. Пенсионер27/10/23 19:44

    Ще гласувам за ТОБ / те окрадоха България /

    ОтговорИзтриване
  9. Пенсионер27/10/23 19:44

    Ще гласувам за ТОБ / те окрадоха България /

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/10/23 19:50

    Слави, отново се обади от Студентски град !

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/10/23 20:48

    Тази вечер машинното гласуване беше отменено от ЦИК и в неделя 29.10.2023 г. гласоподавателите ще гласуват само с хартиените бюлетини .

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/10/23 21:28

    Най добре да се гласува от фейсбук, твитер, инстагроам, кой където му е удобно.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен28/10/23 08:07

    Свикнали сме прости и алчни да ни управляват, а ние да се спасяваме поединично. Твърди глави сме, не щем промяна и тва си е. Ще сърбаме пак от същото, нека пак ни е лошо. Навик.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.