24rodopi.com/Общество

Всяко излизане във „Възрожденци“ вече носи опасност. Заплаха от агресивни глутници кучета.

„Мината седмица дъщеря ми и нейна съученичка бяха нападнати от бездомни четириноги. Всичко се случва сутринта, в началото на Новия мост. 14-годишните момичета отиват на училище. Кучетата ги нападат, а дъщеря ми вади спрей, който й бях дал, за да се защити. Миналата неделя аз и мой приятел бяхме нападнати от кучета в центъра на Кърджали, на булeвард „България“, в тъмната част на денонощието. Излязохме от заведение, бяхме до денонощен магазин, и кучетата ни връхлетяха. С викове и ритници успяхме да се защитим“, разказа за 24rodopi.com кърджалиецът Божидар


Топчиев. Налага се да отиде в Спешна помощ след като е ухапан, за да му се постави инжекция.

Мъжът има три деца, отглежда и две кучета.

„Домашните ми любимци са в апартамента ми, нямам нищо против животните, обичам ги, но не може всеки един от нас да излиза от дома си със страх, децата да ходят едва ли не въоръжени на училище“, казва мъжът.

Тази сутрин е бил свидетел на поредно нападение пред магазин във „Възрожденци“.

„Жена излезе от маркета и кучета се засилиха озъбени срещу нея. Добре, че бяхме наблизо около 7-8 души и се намесихме“, посочва мъжът. И настоява: спешни и незабавни мерки срещу случващото се в целия град.

Както вече писахме, 182-ма души са нападнати и нахапани от кучета в рамките на м.г., 38 от тях са деца.

На снимките:

Божидар показва анамнезата „Ухапан от улично куче“. Песове в покой

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/10/23 12:54

    Спокойно ! Няма какво да се направи, докато не почнат да хапят общинари, политици, депутати и евроджендъри .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/10/23 14:36

    Стреляй момче,то друга управия няма!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/10/23 15:47

    Къде са сега природозащитниците на помиярите създаващи непрекъснато заплахи и опасности за хората . Къде им са задълженията .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/10/23 15:53

    Бездомните кучета нападат, което е ужасяващо, но още по-ужасяващо е, че има хора, които ги обгрижват, изхранват и не съзнават, че не всички изпитват любов към бездомните животни, дори се е и страхуват от тях. И кой е по-ценен за обществото - хората или бездомните кучета?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/10/23 16:12

    Съдете общината

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/10/23 16:33

    Нахапани стотици хора и дечица. Въобще този въпрос се върти повече от 20 год безрезултатно.
    До кога ще живеем така? Идват избори, моля използвайте умовете си!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/10/23 19:19

    Вие не разбрахте ли, че у нас важи приказката хората кучетата ги яли .

    ОтговорИзтриване
  8. Пенсионер27/10/23 19:48

    Момче младо зелено и неопитно, аз съм бил войник и няма случай нещо да ме е ухапало или нападнало и да оцеляло.С парите които си дал за второто куче да си беше купил оръжие.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/10/23 06:44

    То докато като един нормален човек реше да си купи огнестрелно оръжие колко нерви трябва да изхаби . През колко инстанции трябва да мине и да плаща такси плюс курса на обучение . Накрая трябва да си плати и за оръжието . Като му свърши пет годишният разрешителен срок трябва отново всички документи да подменя . Накрая като реше да го предаде в МВР за съхранение и продажба, не му връщат никакви пари ако го продадат, ами просто го конфискуват в полза на държавата и собственика пие една студена вода . Такива са новите закони . По добре да си купи устройство куче-гон и да му върши работа .

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/10/23 08:47

    1,во.спрей е забранено,носенето 2,ро-нямаш ли 3лв за такси,а пеш отиват децата ти,3-то кучетата ви нападат защото имате миризма на(домашното ви куче).в случая те са невинни

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/10/23 15:18

      Ай сиктир бе простак, такситата не возят за 3лева вече, не всеки има по 4лв за такси🤬🤬🤬за едно 3членно семейство без кола колко пари им трябва на ден отиване и връщане стига сте ревали за уличните песове не им е мястото там

      Изтриване
  11. Анонимен28/10/23 20:01

    Браво . "Помиярите" защитници станаха повече от кучетата .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.