24rodopi.com/Общество

Кое радио е най-слушано от кърджалийци? Спор за първите две места няма – „Веселина“ и „Радио 1“.

Радио се слуша най-вече в колата. Разбира се, всеки предпочита „музикално“, особено младите хора, а не „говорещо“. Перфектната комбинация е много музика, на всеки кръгъл час - кратки важни новини.

„Веселина“ определено надделява по чуваемост в областния град, предвид и етнокултурните разбирания и предпочитания. Минусът на „Радио 1“ пък е късата плейлиста. Един месец постоянно слушане убеждава в това. В някои часови диапазони се повтарят едни и същи песни както в предишни дни. Дължината на рекламния блок също е дразнещ, особено за пътуващи в автомобил. Защото след „Уайтснейк“, да речем, започва „Здрасти, бай Митю съм…“.

Други станции също са се отдали повече на капитализъм, отколкото на слушатели. „Слушам няколко станции в колата, имало е случаи една и съща песен да върви по две едновременно. Затова бутам флашката и хайде…“, коментира таксиметров шофьор в Кърджали.

Най-дълго на „радио вълна“ са таксиджиите. „На „Веселина“ и „Радио 1“ основно са настроени честотите. Във вечерните часове фолкът надделява. Когато имам по-млади клиенти, те настояват да им пусна радиа, в които звучи нова музика. За новини – „Хоризонт“, споделя таксиметров водач.

„Друго си по поздравителния блок на „Веселина“ да чуеш „Поздрави за трактористите от Коце Дългия, специално за Семката“ - пукаш от смях“, споделя друг.

Голяма част от заведенията в Кърджали имат свои листи, но някои залагат озвучаването на гръцкото радио „Vanilla“, предлагащо огромно количество R&B, хип хоп, денс хитове с изпълнения на живо от специални гости.

Ако някой слуша радио, го прави в колата – така отговарят 87% от анкетираните от изследователската агенция Нилсен Адмосфер.

От слушащите радио, всеки втори го прави около половин час дневно. От 1 до 2 часа слушат 13% от респондентите, 9% – от 2 до 3 часа и 14% слушат над 3 часа на ден. Категорично основната причина, поради която слушаме радио, е музиката (71%), а след това се нареждат актуални новини, конкретни предавания, спорт и други.

Лидер в България се очертава „Енерджи“ с 11%, следва „Веселина“ с 10 на сто и програма „Хоризонт“ на БНР с 8 процента.

Най-често слушаните радиостанции за групата от 15 до 69 години в цялата страна са: Радио Energy, Радио „Веселина“, БНР програма „Хоризонт“, N-JOY, БГ Радио, Радио 1, Радио Fresh.

Следва: Кои са по-вървежните "каки" в Кърджали - русите или черните?

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/1/24 09:11

    Радио Кърджали

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/1/24 13:43

    Radio Beselina e nomer 1

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/1/24 14:31

    За 35 години демокрация, едно местно турско радио няма! А в Гърция има.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/1/24 16:44

      ДПС не дава.

      Изтриване
    2. Анонимен11/1/24 18:10

      Според мен не е нужно местно радио, просто да излъчват радио от Турция, както е при телевизията. Алем ФМ, Доксанлар ФМ, Баба Радио и Радио 45'лик например.

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.