24rodopi.com/Общество

„Еконт“ и „Спиди“ се нареждат на първите две места сред куриерските фирми, които са най-предпочитани от кърджалийци. Но коя е номер 1?

Спор няма – и работещи в този сектор и клиенти посочват, че на този етап първото място в града край Арда държи регистрираното в Русе дружество „Еконт“.

И двете фирми имат по три офиса в Кърджали. Третата позиция е за „Български пощи“. И други куриери имат представителства в Кърджали, но оборотите им са скромни.

„Еконт“ и „Спиди“ са две от най-големите куриерски компании в България.

Русенската фирма е основана през 1993 година и предлага широка гама услуги за доставка, включително национални и международни пратки, като има над 4000 офиса и партньори в цялата страна.

„Спиди“, част от "Приват" АД, е основана през 1998 година и също предлага услуги за доставка на пратки в България и зад граница. Те имат широка мрежа от офиси и складове, както и специализирани услуги за бизнес клиенти.

И двете компании предлагат онлайн проследяване на пратките, както и различни опции за доставка и съхранение на пратките, като могат да доставят и на дома на получателя или до отделен офис за съхранение, ако получателят не е на разположение.

В края на декември м. г. Бългapcĸaтa cтoпaнcĸa ĸaмapa (БCK) пyблиĸyвa cпиcъĸ c 10-тe нaй-гoлeми ĸypиepcĸи ĸoмпaнии в Бългapия зa 2022 г. нa бaзa oбщ пpиxoд. Cмeтĸитe coчaт, чe пpeз изминaлaтa гoдинa тe ca peaлизиpaли oбщo нaд 1 милиapд пpиxoди.

Haй-гoлям e бил пpиxoдa нa „Eĸoнт“ - 309.4 млн. лeвa. Maлĸo cлeд нeя ce нapeждa ĸoнĸypeнтът й „Cпиди“ c 274.5 млн. лв. oбщ пpиxoд. Toп 3 ce дoпълвa oт дpyжecтвoтo „Бългapcĸи пoщи“ (209.8 млн. лв).

Следват Ди Ейч Ел, ТНТ, Бг меню, Ин тайм и др. Ocнoвeн двигaтeл зa paзвитиeтo нa ĸypиepcĸитe ycлyги и пpeз 2022 г. пpoдължaвa дa бъдe пaзapyвaнeтo oнлaйн.

Следва: Кое радио е най-слушано в Кърджали – „Радио 1“ или „Веселина“?

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/1/24 10:46

    Спиди предпочитам аз, цените са им по-нормални, отколкото на Еконт.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/1/24 11:51

      Какви са цените на Спиди и на Еконт?

      Изтриване
  2. Анонимен10/1/24 11:13

    Писмо изпратено по ,,Български пощи" преди три месеца още не е получено.Какво ще отговорите г-н Латунов?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/1/24 21:31

    Спиди са пълни балъци на тях дай само да мятят на хората пратките или пък търси си пратката пет дни

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/1/24 00:10

    Еконт за доставка 10 лв. Спиди малко над 4 лв. Бягайте от Еконт.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.