24rodopi.com/Общество

Основният ремонт на булевард „Беломорски“ в Кърджали се очаква да започне през второто тримесечие на годината. През ноември м.г. бяха отворени 9 оферти в обявената обществена поръчка. Все още не е избран изпълнител. Тръжната комисия продължава работата си.

Това отговориха от Агенция „Пътна инфраструктура“ на запитване от страна на 24rodopi.com.

„След излизане на решение за избор на изпълните и преминаване на срока за обжалване ще може да се пристъпи към подписване на договора. Необходимо е да бъде изготвен и комплексен доклад от страна на строителния надзор, както и да бъде издадено разрешение за строеж, след което ще може да започнат строително-монтажни работи на обекта. Стремежът на агенцията, ако няма обжалване на процедурите, е строителството да стартира през второто тримесечие на 2024 г.“, посочиха от АПИ.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 600 календарни дни от датата на откриването на строителната площадка. Извършването на ремонтните дейности ще е поетапно и трафикът ще се осъществява без отбиване по обходни маршрути. Предвижда се освен основния ремонт на участъка, с дължина 2,4 километра, който ще е с нова настилка, бордюри, подобрено отводняване, пътни знаци, ограничителни системи и маркировка, да се обнови и 36-метрова подпорна стена в обхвата на пътя, с височина 3 м. В проекта е включен и ремонт на 72-метровия мост в близост до гимназия „Христо Ботев“, преминаващ над дере. На съоръжението ще бъде подменена пътната настилка, хидроизолацията, тротоарите, парапетите, ограничителните системи и уличното осветление.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/1/24 08:24

    Аре бе един път не можах те да асфалтирате
    Бат ви Бойко там дето път няма магистрала направи. Време е за гласуване

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/1/24 08:28

    Оххх, яко крадене ще падне пак

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/1/24 19:48

    А на съда кръговото... нема за крадене сигурно

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.