24rodopi.com/Общество

Цената на водата в страната ще расте и една от причините е продължаващото обезлюдяване.

Това твърди Ангел Престойски, който е и председател на Управителния съвет на Съюза на ВиК операторите в България.

„Населението намалява, а има относително постоянни разходи, които се правят, независимо колко хора има. И като няма хора, които да харчат вода - този бизнес не може да бъде рентабилен и скача цената на услугата“, обяснява Престойски.

Той обаче дава пример и за Кърджали.

В Кърджали, където населението се увеличава, цената не може да се намали, защото местното водоснабдително дружество поддържа 442 населени места, разпръснати по баири махали. Тогава ВиК как да ги поддържа? Винаги има обяснение, но никой не иска да чуе обяснението“, посочва Ангел Престойски. 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/1/24 16:56

    Демек, независимо дали населението расте или намалява, цената на водата винаги ще расте:)

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/1/24 17:03

    А за толкова години дето плащаме за услуга, която не сме ползвали нещо да каже?!?!?! Става въпрос за такса за "ПСОВ" ???

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/1/24 17:20

    Хората пак са виновни. По голяма "мъдрост" до сега не бях чувал .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/1/24 18:31

    Пътя за Царевец от синьото павлионче на горе там не плащат една стотинка на вода трябва да се направи проверка нямат водомери кой век живеем

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/1/24 19:03

    Всички водомери по селата в Кърджалийско трябва да са вънка,както направи ЕVN с електромерите,по селата се краде много вода Славчо.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/1/24 21:28

    Двадесет и шест села и Момчилград се захранват с вода с помпени станции ,докато същата стига до града по гравитачен път ,т.е без разходи. Пащаме чуждата сметка??????

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/1/24 21:45

    Прав си Ангеле ! Нали не харесваха комунизъма ! На им сега пазарен механизъм и капитализъм. Да пият кокa кола, да ядат roshen, да карат мерцедеси и да ходят на празници , плаж и пазаруване в Гърция и Турция. Ще плащат, Ангеле ! Секе секе ще плащат.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/1/24 13:55

      Къде има пазарен механизъм в страната? Див капитализъм създаден от посткомунисти може би.

      Изтриване
  8. Анонимен12/1/24 13:42

    Само рекет държавен!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.