24rodopi.com/Общество/Коментари

Пролетна работна седмица, но ни чака проливен уикенд. Що да е хубаво, като може да е гадно?

Все започваме с времето. Това ще да е свързано с Фройд, така да знаете. На подсъзнателно ниво. Защото на синоптичките из ефира полите се скъсяват обратнопропорционално на гадните нюанси на метеорологичните кодове за предупреждение.

Да ни върви по вода…

 

Чудна новина отвъд океана. Някаква „художничка“ ще прави поредната си изложба. Но без картини. Галерията ще е празна. Така хората ще могат да разглеждат голите стени и сами да си представят най-прекрасните платна. Жената дори се хвали, че натрупала хиляди долари от подобни „арт“ изпълнения.

Да беше жив Тошко Колев, каква ли нова версия на „Как ще ги стигнем американците“ би съчинил? Сигурно нещо от сорта „Назад, назад, бягайте“.

Изводът: будалите на тази земя нямат свършване. Те са готови да плащат за нещо, което не съществува. Мозъци, плод на виртуалната реалност на дигиталния хегемон. На фона на подобно изкуство Анди Уорхол си е някакъв пикльо. Тъй де, продавал е платна, препикани от проститутки. Наемал ги от улицата и им плащал, за да шурнат по бялото платно, което преди това омазвал с различни химикали. Получава се реакция и интересно оцветяване, както е плъзната струята. Кенефчийско, но оригинално.

 

И като заговорихме за клозетно творчество, по-скоро гени(т)ално…

Родните твари из политиката се готвят за избори, ама още не могат да се отърсят от сянката на шкафчетата с мангизи, в които сами се навряха. Оспорват си снимките. А пуделът се превърна в емблема за страната. Направо да сменят лъвовете от герба с пудели, не мислите ли?!

 

Какво мисли Просто Киро.

„Аз започвам да си мисля, че тази евроатлантическа кожа, в която се крие господин Борисов в момента, отдолу прозира нещо различно“, заявил негово канадско величие, пардон, бивше гражданство. Визира избора на Даниел Митов (онзи къдравия, дето му викат Сю, ако сте забравили) за външен министър. И продължава: „Явно този външен министър, който беше избран, той въобще не е с евроатлантически поглед, даже напротив, вдигна веждите на много хора, когато се изказа с проруска реторика. Защо беше сложен този министър?“.

Кърдравото пък се отказа от номинацията. „Дори и в рамките на служебен кабинет проевропейската и проатлантическа позиция на България не може да бъде поставяна под въпрос“, заявил Митов.

 

Дебела кожа, евроатлантическа, на промоция.

Това е дереджето. Изследват се подкожно каква им е ориентацията. Не сексуалната, там прозира по-ясно. Евроатлантическата.

Пък няма ли на един поне от тия пудели под кожата да има нещо българско?

Тц! Играят на литър кръв и метър кожа за тази власт. И надпревара кой е по-ориентиран. На тия, ако им кажат да ходят на изложба без картини, под егидата на посолствата и Галето, ще се изтрепят на входа кой да влезе пръв. И тъй ще се възхищават на невидимото изкуство, че сами ще се опикаят по Андиуорхолски.

Урина и изпускане в гащите е цялата работа.

Да сменят лъвовете с пудели дорде е време…

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/4/24 19:52

    Много, много оригинала и блестяща статия!!Браво на журналиста! Право в десятката е казано всичко,в същото време много висок стил!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/4/24 20:50

    A political puppet show. Марионетките си намират майстора.
    Най-мъдрото нещо е времето, защото то разкрива всичко...
    Най-силното нещо е неизбежността, защото тя властва над всичко.
    Всичко се развива във времето така, че всичко излиза наяве, дори и да изглежда различно ... Случва се понякога да се намесят форсмажорни обстоятелства.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/4/24 20:57

    Ку-кууууу

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/4/24 23:22

    Тия всички са за трепане, трепане и пак трепане! Но както няма държава, така няма и народ

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/4/24 12:29

    Овцете избират пуделите...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/4/24 13:55

    Двамата са лика прилика . Просто Киро и Къдравата Сю .

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/4/24 09:52

    Демек всички са маскари, но все пак избирайте Шиши и Тиквун...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.