24rodopi.com/Кърджали

Монументалната пластика „Лирата на Орфей“ ще придобие нов облик. Предвидено е арт осветление и цялостно облагородяване на пространството, което се е превърнало в емблема на Кърджали, съобщи кметът Ерол Мюмюн.

Припомняме, че монументалната пластика “Лирата на Орфей” беше открита през ноември 2006 година. Автор на композицията е скулпторът Зиятин Нуриев, а пластиката е изработена от фирма “Гаспар Годо”. Околното пространство е оформено по идея на проф. д-р арх. Кръстан Каракашев.

Както вече писахме, на брифинг кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн съобщи още, че това лято кърджалийци ще се радват на работещи фонтани. „Предвидени са ремонти на фонтаните, ще имаме и един от т.нар. „сухи фонтани“. Смятаме, че мястото му е пред заведение Бакарди, поясни Мюмюн.

Фонтанът, намиращ се на площад „Освобождение“, както и цялото пространство там са включени в отделен проект.

Общинското ръководство е помислило и за удобството на жителите и гостите на Кърджали. В парк „Арпезос Север“ и Градската градина ще бъдат поставени модерни обществени тоалетни.

Те няма да бъдат от типа на добре познатите „химически“, а ще бъдат свързани директно с канализацията, обясни Ерол Мюмюн.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/4/24 15:34

    Ашколсун,Ерол! Това е истински управник!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/4/24 19:09

    Кога ще събаря черните грозни колони на Георги Димитров до театъра.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/4/24 20:29

    КМЕТЕ вместо да ги давете тези пари за тези неща сменете мястото на лирата може да е около паметника на Орфей хем ще е красиво хем няма да пречи на движението.вМЕСТО Колелото сложете няколко сфетофара за да се отпуши пътя

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/4/24 09:53

    Едно наистина Истинско БРАВО на Господин Кмета, и дано всички се постараем да опазим това което се прави....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/4/24 08:12

    Създава ми асоциация за ВиК инсталация със синджирчета за пускане на водата. На вкус и цвят другари няма. Не хейтвам, просто не е моето.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.