24rodopi.com/Общество

Забранява се съхранението на катастрофирали, снети от отчет, излезли от употреба или изоставени регистрирани МПС по уличната и общинската пътна мрежа в Кърджали. „Извън закона“ ще бъдат и превозни средства за покупко-продажба по улици, площади, тротоари, зелени площи и други за обществено ползване, както и междублокови пространства.

Тези изменения в Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на Община Кърджали предстои да влязат в сила след 25 април, когато ще бъдат гласувани в разпоредителния орган. Докладната в Общинския съвет е внесена от кмета Ерол Мюмюн.

Забранява се също така движение на превозни средства в града, непочистени от кал; водене на стада и селскостопански животни по улиците; нерегламентирано поставяне върху улици, площади и тротоари общинска собственост на всякакви подвижни/неподвижни или други прегради, знаци, табели и съоръжения, които затрудняват и възпрепятстват преминаването, спирането, престоя и паркирането на ППС или преминаването на пешеходци. Подобни съоръжения ще подлежат на незабавно премахване и изземване от общинското предприятие „Паркинги и гаражи“, без да е необходимо предупреждение или предизвестие.

За зареждане на търговски обекти и извършване на куриерски услуги  и други   дейности се допуска спиране и престой до 20 мин. на МПС в зоните с ограничение в град Кърджали, без пиковите часове от 07.30 ч. до 09.30 ч., и от 16.30 ч. до 18.30 ч., се посочва още в наредбата. Пропуските ще се издават от Кмета на общината за една календарна година, след разглеждане на заявленията от комисия, състояща се най- малко от петима членове, в. т.ч. един правоспособен юрист, общински съветник и представител на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР- Кърджали.

„С предложените промени ще се постигне драстично намаляване на потока на автомобили по улиците, където движението е натоварено. Урегулиране на паркирането на паркинги и реална възможност за проследяване на натовареност. Ще освободи места за кратковременно паркиране пред обществени сгради и институции. Междублоковите паркинги ще се освободят. Ще се повиши контролът по паркиране на излезлите от употреба автомобили и подобряване на средата за живот“, се посочва в мотивите на кмета.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/4/24 13:33

    Кога ще се разчисти и незаконно оградените общински земи !@@

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/4/24 09:30

      Мн интересен въпрос обхващащ и тротоарното право на ползване

      Изтриване
  2. Анонимен19/4/24 14:04

    Какво нещо само . Голяма част от българските граждани да притежават и да карат таралясниците на Евпропейският съюз . Каква гордост само за народа .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/4/24 14:38

    А каруците кога ще ги забранят да се движат в центъра и по точно на пазара.
    Където живее кмета пак е станало бунище от каруцарския паркинг.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/4/24 15:21

    От ден на ден все повече ми харесва в Кърджали! Браво кмете!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/4/24 15:37

    Яша и гаражите като се махнат с брскуваните коли ще се освободят места за паркиране и трафика ще стане поносим.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/4/24 15:55

    bat 4ambo ka6ta prodava

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/4/24 16:19

    Трябва също и тези с неплатен данък МПС за годината.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/4/24 16:22

    Продавам Опел Вектра без номера 900лв.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/4/24 18:40

    По селата около центьра на зелените площи ако са присвоени и строени макар и времянки, какво правим,

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/4/24 20:04

    Докато не се премахнат хилядите безплатни служебни пропуски подарени от синя зона на хиляди протежета и се спре с комунистическите привилегии за наши хора за сметка на гражданите, ще е само калайдисан стар модел с пробито дъно, т.е. смърдящ но видимо изглеждащ като нов.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/4/24 22:31

    Под блок 36 има търговци на коли, които ползат общинската земя като собствена автокъща! Винаги има 2-3 платформи и 4-5 коли за продан! Даже ги спират една зад друга, едни с кърджалийска регистрация, други хасковски, трети европейски.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен20/4/24 07:59

    А ОБЩИНСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ С ФАЛШИВИ ПРОПУСКИ (ЗА ИНВАЛИДИ ) ЗА СИНЯ ЗОНА КОГА ЩЕ СЕ РАЗЧИСТЯТ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.