15 000 лева е била нелегалната такса „Ставаш полицай", разкриха за „Родопи voice" източници, запознати с механизма на работа на арестувания бивш служител на МВР Я. Де. – Яшката.

Както вече „24х7 Родопи" писа, във вторник е била проведена спецакция на полицията в Кърджали, при която е арестуван пенсионираният по болест бивш тиловак. Срещу него имало сигнали, че получава подкупи, за да уреди назначаването на служители в органите на реда.

Я. Де. – Яшката, който е родом от село Оряховец, община Баните, попаднал в полезрението на спецполицаите още преди година.

„Още преди два месеца щеше да бъде арестуван, но човекът, който подаде сигнала, се уплаши и в последния момент си оттегли показанията", разказаха полицейски източници.

 

Всичко за аферата - в печатното издание на "Родопи voice"



-----------------------------------------------------------------
Гражданска отговорност – Цените на компаниите
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

62 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/7/12 21:39

    Драги читатели прочетете коментара ми добре:
    Ясен Деянов играе с Д-р Велев-експертно лекарската комисия,Иван Иванов,Румен Стойчев,Психоложката от Психологическата лаборатория гр.Пловдив-работеща на територията на ОД на МВР гр.Карджали,Стоян Сивков-бивш служител в Псохологическата лаборатория гр.Пловдив,извършващ нелегализирана предварителна подготовка за изследване на интелектуалната способност и психологическо изследване. Други служители от Психологическата лаборатория гр.Пловдив осигуряващи добри оценки на Некадърници,които са платили на Ясен Деянов за осигуряване на добри резултати на конкурсните етапи.Драги читатели бъдете сигурни,че става въпрос,за една добре организирана престъпна група,занимаваща се с назначаване на служители в ОД на МВР гр.Кърджали.
    Същият Я.Деянов е пенсиониран преди 2-3 год.,но защо и при управлението на ГЕРБ му се позволи да кадрува през последните конкурси,за назначаване на полицаи от категория Е и Г.
    За всичките ми твърдения може да се извърши съответна справка и да се установят грешките допуснати при последните конкурси за назначаваме на държавни служители в МВР.
    Бъдете сигурни,че сумата е петцифрена.
    Всичко написано по-горе се подписвам с двете си ръце.
    Ще бъда анонимен от съображение за сигурност.
    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТОВА Е НАЧИНА ЗА ПОСТЪПВАНЕ В ДЪРЖАВНА СЛУЖБА В ОД НА МВР ГР.КЪРДЖАЛИ!!!!! И БЪДЕТЕ СИГУРНИ,ЧЕ НИЩО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ НА Я.ДЕЯНОВ И ПО-ГОРЕ ПОСОЧЕНИТЕ ЛИЦА,ВСЕ ПАК ТОВА Е БЪЛГАРИЯ,КОЛКОТО И ГРОЗНО ДА ЗВУЧИ!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/7/12 21:54

    90 на сто от полицаите от Кирковско в системата на ОДП-Кърджали, са минали през Ясен Деянов - Яшката. Може би само дъщеря му не е плащала рушвет, ама знае ли се... то едно псе като свикне да яде лайна ....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/7/12 22:05

    Браво! Бай Ганьовска работа. Чудим се защо не можем да влезем в редиците на МВР. Последно време ми направи впечатление, там влизат само "Помаци".

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/7/12 22:23

    Vmesto di6teryata maykai platila

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/7/12 22:25

    До 21:39 ЕВАЛА ТОЧНО ТАКА Е!!!!!!!!!!!
    Аман от помаци и долни алчни лицемерни служители на тъпата Дирекция!!!!!!
    А защо не проверят първия конкурс за 112 как влезнаха хората?И ще ми разправят (айде да не цитирам имена)как всичко било реално и истинско!!!!
    ХАХААХХА

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/7/12 22:27

    Пропускате и нещо много важно.... този господин е и началник на служба ТИЛ на ОДП. Дакато е такъв се прави основен ремонт на сградата и на други РПУ и някаква вила на Белите брези.
    Напуща тоест пенсионира се по болест ,бързайки да не се предизвика финансова ревизия . А финансовите ревизии извършени докато той е началник , минават като фолклорен фестивал изпълнени с много пиене музика софри и жени....резултатите са ясни . Ревизорите си тръгват доволни отпочинали и напълнили торби чанти и багажници. Тава е Остап Бендер .....
    "Вот я и миллионер! Сбылись мечты идиота!"

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/7/12 22:28

    разбира се, че наглия лекар е в играта

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен12/7/12 22:30

    Da ne govorim kak izkarvat vsichki kandidati s 5 cm poniski i 2-3 kila otgore.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен12/7/12 22:34

    Ако е само това, добре. А някой нещо да каже за бившия началник КАТ Вълчо Димитров ????????
    Как купи коли и апартаменти в София за децата си?? Как направи ремонтите им???????
    Как сменя през половин година колите се????
    Как взе гараж в ония новия блок на МВР без да има тогава,кола /Преписа колата на баща си "Москвич" на свое име / като беден инженер/.Как Рали Василев взе апартамент и гараж в същият този блок/ и той нямаше кола /???И той по същият начин, щото беше в комисията по разпределението. При това положение, другите кандидати какво да правят?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен12/7/12 22:38

    Никога не е късно да станеш за резил.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен12/7/12 22:43

    DA GO E.AT TOZİ NEKADIRNİK V PANDİZA.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен12/7/12 23:01

    КЪРДЖАЛИ Е НАЙ КОРУМПИРАНИЯ ГРАД В БЪЛГАРИЯ.КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ МВР,ОБЩИНА,НАП,БОЛНИЦА,ДАЖЕ И ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА СА ПОДКУПНИ.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/7/12 00:30

    AMAN I OT POMACI V KRUMOVGRAD MNOGO PROST NAROD IMA V SISTEMATA NA POLICIATA NO TOVA E BALGARIA

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен13/7/12 01:14

    ехее голяма конспирация, голямо нещо съчинихте. Доктора няма нищо общо, той не е чак такъв фактор. Тук пишат сърдити, които доктора е върнал, но истина е друга. При 600 кандидата за 30 места е нормално да се гледа и най-малката подробност и да се връщат хора за дребни неща, за които ако примерно бяха 50 кандидата нямаше да върнат никой. Все пак трябва да има отсяване, а помашката мафия какво върши е вече друг въпрос.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен13/7/12 06:09

    И не забравяйте Георги Иванов! Той пък колко пари взе заедно с Ясен Деянов!!!!!! Ама,нали беше комсомолски секретар, така че той си знае.Научен е човекът отпреди. Г-н Баранов, ами вижте ги тези работи!!!!!!!И какво нахалство, да се хвали ,че никой не може да му направи нищо?!!!!!!Голям тандем са двамата: Ясен Деянов и Георги Иванов / кадровичето/. И шо прави синът му/ и как се хвалеше ,че баща му ще го вкара ...ей така/ в полицията? Нали нямаше да има шуробаджанащина?Ех, г-н Баранов....целия този отдел трябва да се уволни дисциплинарно и всички заедно с Ясен на проверка с полиграфа. Там ще се покаже истината!!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен13/7/12 07:07

    Да хванат и наглеца-некадърник д-р Ст.Велев!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен13/7/12 07:25

    da se razgledat rezyltatite na eliminiranite kandidati i istinata shte izleze nayve.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен13/7/12 08:37

    До Анонимния 13/7/12 01:14

    Да...Хората недоволстват, че са били лишени от възможността да започнат работа, само защото някой некадърен селянин е броил 15 бона на друг такъв. Нормално е да има такава реакция, след като излиза наяве причината за тяхното отхвърляне! Ясно е, че не могат да влезнат 600 човека за 30 места, но нали затова има конкурс- за да се избере по-добрия, а не този, който даде пари! Аз, ако съм на мястото на отхвърлените кандидати ще заведа дело!
    П.П.: Трябва да съм ебати и простия, за да дам 15 000 лева, за да работя! Явно тези, които са дали парите за друго не стават!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен13/7/12 08:44

    РАДИН УСКОВ-БИВШИЯ ДИРЕКТОР НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ ЗЕМЕДЕЛИЕ ДА БЪДЕ ПОДЛОЖЕН НА ДЕТЕКТОРА НА ЛЪЖАТА. ТОЙ СТАНА МИЛИОНЕР С ДАЛАВЕРИ С ПОСТАВЕНИ ЛИЦА.СПРАВКА ВИЖТЕ КОЛКО ЗЕМЯ ПРАХВЪРЛИ НА ИМЕТО НА ЖЕНА СИ.ИМАЛИ СЪВЕСТНИ ПРОКУРОРИ ПОЛИЦАЙ В КЪРДЖАЛИ.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен13/7/12 08:58

    Vsichki uchastnici v shouto v zatvora!!!

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен13/7/12 08:58

    Айде моля, не ни хвърляйте шарени пилета!
    Чак такива прости не сме. Как така един пенсиониран от две години полицай ще кадрува? Не възниква ли моментално логичния въпрос " Кои са преките длъжностни лица, от които зависи назначаването на полицаите?" Май някой иска да си измие ръцете и да отклони вниманието от искинката гнилоч на системата. А тя е обхванала всички звена и нива.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен13/7/12 09:06

    Защо някой не каже нещо и за пробацията-там също е пълно с тъпи даскалици назначени с връзки,рушвети и други начини.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен13/7/12 09:13

    РУМЕН СТОЙЧЕВ Е В ИГРАТА.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен13/7/12 09:28

    Я се сетет Я. Де. в кой период стана шеф на финансите на РДВР? Сержантите се назначават от Директор на РДВР. Кой беше тогава директор и какви кариери развиха тези юначаги, в кариерно развитие и в придобиване на магистърски степени за две три години? Какви вундеркинди и остап бендеровци раждала и ражда Родопа планина, а. !!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен13/7/12 09:36

    Ало редакцията,защо не публикувате всички коментари.Каква е тази избирателност,или целите да насочите вниманието на хората в определена посока. Защо не публикувахте коментара за пробацията-може би защото там работи снахата на Раиф Мустафа-ваш верен приятел,или защото и той участваше и продължава да участва в схемите за назначенията.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен13/7/12 09:37

    ПОЧВАМ ДА СЕ ЯДОСВАМ АЗ ОТ ТЕЗИ КОРУМПИРАНИ ПРОСТОТИИ,ИЛИ ДА БЪДЕ КАКТО В ЕС ИЛИ ДА БЪДАТ ЗАКРИТИ ИНСТИТУЦИИТЕ ДА ПРЕМИНАТ КЪМ ДРУГ ГРАД !

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен13/7/12 09:44

    УСКОВ КУПИ АПАРТАМЕНТ В ПЛОВДИВ И ДЖИП НА СИНА СИ С ДАЛАВЕРИ.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен13/7/12 09:45

    всички полицаи в крумовград да минат отново на психо преглед заедно с началника и заместника

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен13/7/12 09:54

    а как назначиха милена от разплащателната агенция

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен13/7/12 10:18

    DA DA VSI4KI POLICAI OT KRUMOVGRAD DA MINAT NA NOVO PSIXO TESTA I DA VIDITE 4E POVE4E OT POLOVINATA NE STAVAT ZA NIKAKAV X..I ZASSTOTO VSI4KI SA VLEZNALI V SISTEMATA PO VTORIA NA4IN PO VREMETO NA IVAN IVANOV BIV6IA NA4ALNIK NA POLICIATA

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен13/7/12 10:18

    Публикувайте списъка на назначените ченгета с подкуп,

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен13/7/12 10:20

    Хахаха памаците са голяма паплач, по - нагли са и от турската паплач. Ей за това Кърджали вече на нищо не прилича, едно диво ама много диво памако - турско село. Ей селчоци от етносите, МОЛЯ ВИ!!! - идеде си на село. Не се измъчвайте и вие, не ни измъчвайте и нас, като се правите на граждани и работите в града, не само, че пречите, направо сте жалки и се излагате. Не сме расисти, ОБИЧАМЕ ВИ!, НО МОЛЯ ВИ - НЕЛЕПО Е ВЕЧЕ, СМЕШНО Е И ЖАЛКО.

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен13/7/12 10:29

    Taka e за съжаление,всички коментари са верни. Тук не става въпрос да се хулят изпитващите, понеже, някой не е могъл да стане полицай. Самата истина, е че са корумпирани дори и в Пловдив. Аз съм бил на изпит и видях как се решават тестовете,ако си с връзки ги оставяш празни и толкова, за това по улиците обикалят олигофрени с фуражки, който незнаят кой е написал българския химн /въпрос от теста/.

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен13/7/12 10:37

    Абе само помаци на служба в МВР понеже гледат много картофи и имат пари за рушвет....и от време на време, няк'во турче дет' две изречения на кръст не може да каже, но нали е внук на бивш партиец. Нищо не е случайно на този свят пичове...

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен13/7/12 10:53

    Господин Баранов кога ще даде пресконференция

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен13/7/12 11:31

    дъщеря му на Ясен вън от системата на МВР. да ходи да сади картофи за рушвет на село.
    и синът му също. голям резил.......

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен13/7/12 11:38

    Ясен Деянов е нищо в сравнение с Пламен и Севал от Чернооченското РПУ.Рекетьори!

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен13/7/12 12:15

    Б.Б. помощ за Кърджали уволни ги всичките които взимат рушвети далавери които правят

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен13/7/12 12:15

    За голяма жалост е точно така плащаш си и си в системата няма значение колко си кадърен останалите да се оправят, затова последните конкурси трябва да се анулират и проведат на ново, но за жалост такива неща не са факт в нашата Държава...

    ОтговорИзтриване
  40. Карамфил ЗЮМБИЛЕВ13/7/12 13:03

    Ясен--ПРЕЗИДЕНТ

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен13/7/12 13:05

    къде са били всички служби за сигурност до сега?Ясен или "Яжката" в кавички , Яшар ли се е казвал преди незнам ////Публична тайна е за него че е най-големия рушветчия....той ли ги е командвал и им е плащал и на тях? Г-н Баранов вие сте на ход...

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен13/7/12 13:15

    Още колко неща има да се разберат .Половината са назначени от Я. Де другите от Раиф АБИ.

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен13/7/12 13:32

    И дъщеря му и зет му вън от системата.То и зет му от интерес се ожени за дъщеря му:))...не вярвам да е по любов!Сега ще и козирува и ще слуша!

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен13/7/12 13:59

    ами г-н Баранов ?Виж те какви са ви кадрите ,и защо нещата ви в системата не вървят..От не грамотни хора плати ли си да бъдат в МВР системата чрез Ясен Диянов какво очаквате???
    Кой го е прекривал ,кой е взимал рушвети заедно с него? виж те и д-р Велев ами това е един голям некъдърник работещ в комбина с ЯЖЧО..от картофините...Да изпрати някой които си е платил в санаториум. и да навреди на къдърните желаещи да постъпят на служба в МВР защо до сега го търпят? Като лекар една голяма ООООО...оооо нулички.

    ОтговорИзтриване
  45. Анонимен13/7/12 14:03

    do13-32 mnogo si prav taka se izdigach v erarhiqta ine4e si ostavach policai4e na ulicata .Vzimash si general v kashtata i stavash oficer.

    ОтговорИзтриване
  46. Анонимен13/7/12 14:07

    Всъщност председател на всички комисии по назначаване в ОДМВР е директора на ОД, а зам-9председател е зам.директора, без тяхно позволение никой не може да бъде назвачен!!!

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен13/7/12 14:13

    Въпрос към всички всезнаещи тук: щом само помаци работят в МВР и всички са тъпи и са влезнали с подкупи, на кой са ги дали тези подкупи? Явно пак са ги дали на подкупни мръсни и нагли помаци. Стига сте писали глупости, а пишете нещо съществено и вярно.

    ОтговорИзтриване
  48. Анонимен13/7/12 14:47

    Абе,защо някой си мислят ,че са нещо по вече от помаците нима те не са хора или са трето качество според някой пишешти малоумници по горе,които дори не могат да пишат правилно.

    ОтговорИзтриване
  49. Анонимен13/7/12 15:07

    До 13/7 12:15
    Да,има възможност да се анулира конкурсна процедура,след като се разпореди от Министъра на Вътрешните работи.Но това няма как да стане,защото групировката на ЯШКАТА добре са си вързали гащите,за пример могат да се дадат последните конкурси за постъпване на Държавна служба в МВР кат.Е и Г в ОД на МВР гр.Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  50. Анонимен13/7/12 15:11

    КАТАДЖИИТЕ В КИРКОВО СА КОРУМПИРАНИ ДО ЕДИН.

    ОтговорИзтриване
  51. Анонимен13/7/12 16:55

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  52. Анонимен13/7/12 17:18

    Г-н Баранов спрете конкурсната процедура за НТЛ. ......... освен да свири на кавал и да стреля, друго не може. А и как е изкарала 27 за интелигентност.

    ОтговорИзтриване
  53. Анонимен13/7/12 18:52

    pomacite sa mnogo nagli i podli xora dnes sa s de pe se utre sa s g e r p posle sa s be se pe i taka koito e na varxa te sa tam tezi tapi sastesva kadeto samo ot kravi i ut tutun razbirat

    ОтговорИзтриване
  54. Анонимен13/7/12 20:35

    da RADIN USKOV e mushenik na edin ot nasheto selo naprovo im vze zemqta vapreki che choveka si ima dokumenti,no toi si uredil dokumentite po kisno ot sobstvenika.minaha ot sad i kakvo nishtoo...Toq mrasen pomak napravo otne zemqta mu.mrasen pederass kakto mu vika jenata.....

    ОтговорИзтриване
  55. Анонимен14/7/12 13:57

    Сега Цветанов да уволни дисциплинарно всички назначени във всички служби на МВР Кърджали с рушвети,с партийни подкрепи или по роднински начала ,в противен случай да си подаде оставката.

    ОтговорИзтриване
  56. Анонимен14/7/12 21:09

    Г-н. Баранов вижте и как ставаха назначенията и в паспортна служба, най кадърни излезноха жените на действащи служители в ОДМВР.Само те спечелиха конкурсите.Вижте кой назначи на вашия бивш шофьор Чопъра жена му.По времето на Яшката и Стефан Ангелов.Колко ли коли им е управил ,за да я сложат там.

    ОтговорИзтриване
  57. Анонимен17/7/12 08:03

    Рушветчийството е типична за турците черта, за исляма въобще...откакто те влезоха във властта, я развалиха...направиха с рушветите си корумпирано всичко, до което са се докосвали...Трябва да се изгонят от властта всички турци и помаци, за да се спре корупцията...но се съмнявам, че проказата, наречена РУШВЕТ, вече отдавна е пуснала дълбоки корени и в православната душа на българина

    ОтговорИзтриване
  58. Анонимен17/7/12 10:39

    Н-н на жандармерията Р.Марков също да го питат за връзките с Яжката и колко човека е оправил да бъдат назначени. там имаше и един кадровик Г.Иванов който е и бивш комсомолски секретар и той е в кюпа.абе няма скрито покрито.затова сме на този хал.колко агнета изядоха на Брезите ....

    ОтговорИзтриване
  59. Анонимен17/7/12 13:59

    Kakvo ste kajete za Marin Stoyanov ot oblastna zemedelska slujba...lizac na dupeta,nagajda se na vsyaka vlast...korumpiran mrisnik,rusvetciya,nyamali nyakoy da go izhvirli ot rabota toya nestastnik mazen...

    ОтговорИзтриване
  60. Анонимен17/7/12 14:53

    Не смятам, че всички помаци трябва да ги слагаме под общ знаменател, защото знаете поговорката"Във всяко стадо си има и мърша"така че този на който му казвате"/Яшката/ " в кавичкиако е виновен значи той е едни от мършите в стадото.Не честно всички помаци да бъдат опорочени заради него и заради някои като него.Познавам много младежи-помаци в Кърджалийски регион бразовани момчета с висше образование завършили специалности подходящи за работа в системата на МВР като например ППООР и НС и кандидастващи за работа като полицаи въпреки че са с више образование много от тях са лишени от възможността да започнат работа заради д-р Велев. Резултатите от медицински изследвания в Кърджалийската болница са наред, но след представянето на медицинското удостоверение при д-р Велев излиза, че имат или високо кръвно или наднормено тгло или болни от сърце и т.н. Стигам до извода, че действително в последните няколко години постъпват на работа в системата на МВР НЕ НЯКОИ КАКТО ТВЪРДЯТ САМО ПОМАЦИТЕ А МЛАДЕЖИ КОИТО ИМАТ СРЕДСТВА.ТЕЗИ КОИТО СА ОБРАЗОВАНИ НО БЕЗ ПУКНАТА ПАРА СА АУТ.

    ОтговорИзтриване
  61. Анонимен17/7/12 16:01

    Ясен Деянов назначи много хора от района на Баните в системата на мвр примерно дъщеря му сина му е в министерството на вътрешните работи Атанас Комитов също на братовчет му сина Палов Живко Чолаков в Пожарната в кърджали и още други който не стават за нищо !!!!!

    ОтговорИзтриване
  62. Анонимен23/7/12 13:07

    от тези 15 000 10 бяха за Раиф когато беше зам министър, 2 за Сейфи 3 за останалите по канала. 15 000 беше за помаците 10 000 за турците питайте Перперешкия Хасанчо полицая.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.