В случая (предаварийната ситуация – б. р.) не се касае за разходи по поддръжката на пречиствателната станция, а за технологични дефекти, които следва да бъдат отстранени от производителя в спешен порядък, твърдят от „В и К“

Не заради, а благодарение на „ВиК“ пречиствателната станция за отпадни води на Кърджали продължава да функционира, независимо от повредата на три от ускорителите и принудителното спиране на един от двата биобасейна. Това отбелязват от ръководството на „Водоснабдяване и канализация“ (ВиК) в Кърджали в съобщение до медиите.
„Обидно е да се обезценяват професионалните качества на служителите, които, според кмета, „само натискат копчетата“, реагира  инж. Веселин Желязков, ръководител на отдел „Пречистване“ .
„За община Кърджали може и да е удобно да облече „ВиК“ в ролята на обичайния заподозрян, но в случая няма намеса на човешки фактор и това е доказуемо. Приели сме съоръжението за експлоатация през април 2016 г и носим пълната отговорност за неговото стопанисване. То обаче показа конструктивни дефекти още в тестовия си период, както по отношение на сградната инфраструктура, така и в машинната част, твърдят специалистите.
„Нееднократно сме информирали за това и общината като собственик, и фирмата-изпълнител, чието задължение е подмяната на авариралите механизми. Потърсихме съдействието на областния управител като председател на „Асоциация по ВиК“ – Кърджали, заради дългосрочното бездействие на общината и в отговор получихме директни обвинения от кмета в некадърност, които намираме за напълно неуместни  и зловредни, заявиха от екипа на ПСОВ.
„Не сме страна по договора за изпълнение и не носим вина за създадената предаварийна ситуация. Настояваме общината като възложител да упражни контрол и да изиска спазване на гаранционните условия от немската фирма-доставчик, съгласно българското законодателство. Като „оператори на копчета“ заявяваме, че в случая не се касае за разходи по поддръжката на пречиствателната станция, а за технологични дефекти, които следва да бъдат отстранени от производителя в спешен порядък. В противен случай ще смятаме, че става дума за едни „добре“ прахосани европейски пари в ущърб на българския данъкоплатец, твърдят от „ВиК“.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/7/18 18:55

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.