Имаше пълноценно лято, а есента ще е топла и сравнително суха. Това коментира в сутрешния блок на БНТ климатологът проф. Георги Рачев.
Беше време да завали и да захладнее, засушаването в страната е голямо, отбеляза още той.
"Октомври ще е топъл и сух месец. Засушаването ще продължава и най-вече в Югоизточна България", прогнозира климатологът.
"Ноември месец също ще е топъл. Декември и януари ще са по-влажни. Края на есента ще е топла, зимата ще бъде с по-високи температури и валежи", коментира проф. Рачев.
"Не успяхме да спасим туристическия сезон. Българите напълниха основно Южното Черноморие. Жените се страхуваха да бъдат в големи хотели. Започнахме да мислим като гърците - да се настаняваме малки места. Това е отговорът и защо българите ходят в Гърция", разкри климатологът.
На снимката: Плажът в Слънчев бряг. Българите напълниха основно южното Черноморие, каза климатологът.
Родопчани на морето: Кръчми и плажове пълни– заплатите „пандемични“?! - четете тук
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/9/20 10:22

    Българските граждани ходят в Р. Гърция защото: По-спокойно е, По-топло е, Моретата са много по-чисти от нашето, Водата е по-солена от нашето. Няма водорасли, миди и тем подобни замърсители. В заведенията им може да е по-скъпо, но атмосферата е по-добра. Имат по-хубава и качествена храна морска храна. Много повече за посещения, исторически забележителности.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/9/20 10:54

    Никой не иска да гледа бетон и простотия, затова се ходи в Гърция на море.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/9/20 23:15

    България и Гърция не могат да се сравняват по тази тема.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.